30 juni 2007

Moments

Ljusdirektören (den förskräcklige) fotograferar scenchefen. Som fotograferar ljusdirektören. Som fotograferar scenchefen. Det blev rundgång i kamerorna

Personalen gör det den gör bäst


Med dessa redskap lagar vi vår mat


Produktionschefen och Produktionsassistenten deltar i finalen i Svenska Mästerskapen i 35 meter lastbrygga

Liten festivalskola del 12. The Special Effects & Practical Jokes Department

Iggy & the Stooges vill hyra instrument av oss. I deras rider står, angående trummor:
A SPARKLING DW DRUM KIT (not black please)

Det enda DW-trumset vi hittar är... svart. Produktionschefen Oscar mailar och frågar om det är OK ändå. Iggys produktionsledare, Jos Grain svarar:

Thanks Oscar and of course black will be just fine, but all the stage hands must wear yellow...

När bandet kom såg personalen ut så här:



29 juni 2007

Liten festivalskola del 11. Hårdrock

Hårdock är en integrerad del av alla festivaler nu för tiden. Utom kanske Uppsala kammarmusikfestival. Och Dalahambon. Men av alla andra festivaler. I Borlänge representerades Hårdrocken av den göteborgska metalorkestern Hammerfall. De hade med sig rök, laser och vargar. Vi levererade riddarborgar och isberg. Och vulkaner. Nedanstående bilder courtesy of Ljusdirektören (den förskräcklige).












Moments







28 juni 2007

Liten festivalskola del 10. Front of House

Front of House är ett skitstort hus som man bygger framför det ännu större gigantiska überhuset från helvetet där artisterna bor. Alltså scenen. Du vet, som jag är chef för. Häng med nu. Från början fyllde Front of House inget syfte alls annat än att jävlas med publiken, stå i vägen och så. Men sen började vi ha det till grejer, och nu används det mest för förvaring av två av de otäckaste och farligaste djuren vi känner till: utljudsteknikern och ljusdirektören. Mer om dessa varelser kommer i framtida festivalskolor. Dom är så hemska och skrämmande att dom förtjänar egna kapitel. Som jag varnar dig för att läsa. Du kommer att få sånna jävla mardrömmar. Så farliga och otäcka är dom. Så tänk efter noga innan du läser. Men här kommer en bild på huset vi har dom i i alla fall.

Sagan om ett av dom två tornen.

26 juni 2007

Moments

Vi har hängt rätt många lampor i den, men den håller! Tror vi. Den kan hålla. Kanske.


En säng full med korta Layher. Eller på svenska: en stor hög med skrot. Av tio tusen miljoner sånna har vi byggt vår scen.


Stolta och raka pekar tornen mot den blåa Borlängehimlen. Lars Nyberg har alltså inte varit här ännu..


En Skytracker. 3 200 W ren kärlek. Och den är min! Bara min!!

24 juni 2007

Liten festivalskola del 9. Förproduktionen.

Förproduktionen är precis som förspel. Eller förhud. Eller förtält. Nånting man har före spelet, huden, tältet eller produktionen. På förproduktionen badar man bubbelpool, planerar festivalens olika grillningar, tar sig en liten whisky med scenbygget och åker och handlar gaalet mycket saker som kan vara bra att ha. Detta inkluderar maskiner för tillverkning av popcorn, sockervadd, våfflor och kaffe, sköna stolar, produktionssoffor (du har väl inte glömt produktionssoffan? för då jävlar blir det inga fluffy bunnies det kan jag säga!!). Förproduktionen är som det borde vara. En festival utan artister, besökare eller festivalledning. Alltså bara en ursäkt att bada bubbelpool, planera grillningar och ta sig en liten whisky med scenbygget. Sen kunde man åka hem lagom till att folk kommer och börjar leva om. Men jag fick just reda på att det är det jag får betalt för. Att försöka styra den här skutan medans folk står på scenen och lever om. Och framför den och lever om. Och bakom den också. Jädrans.




Om nu inte Oscar varit min chef hade jag dragit några ganska roliga skämt om denna bilden. Alla hade nog haft ordet slang i sig tror jag.


Organisationsschemat visar, översiktligt, hur Borlänges särskola är organiserad



Produktionsassistenten funderar över djupa saker han läst på Min Häst


Nån har lagt ut ett skitstort Mekano på min asfaltsplan. Jag undrar vad det är? Och vad man ska ha det till??
Update: nån kom förbi och sa att det var en scen. Och på nåt vis tycks jag ha blivit chef för den. Cooolt!

22 juni 2007

Mot mörkare tider!

Åka karusell och äta karamell.. vad fan var det sen? Mäh hönni! Är det ingen av er whiteies som kan texten!?


Att vara hemma på sweet Linnégatan, sova i egen säng och inte se ett flygplan på flera dagar har fått mig att må lite konstigt. Det har känts... vanligt på nåt vis. För att undvika att upptäcka att fy fan, detta var ju coolt, jag ska bara hänga hemma resten av mitt liv och dricka lådvin och kolla TV-sporten och aldrig åka nånstans igen utom för att gå och lämna in tipset satte jag mitt hopp till min ende vän, den som väcker mig med ömsinta och peppande mess om att det är dags att checka in nu: SAS. Hon levererade:
1. Ett flygplan
2. Som fan avgick
3. I tid till och med
4. Och verkar vara på väg åt ganska rätt håll.
Jävlar! Inte ofta det klickar så bra på första försöket! Tack vare SAS omtanke hade jag också en gansk snygg kostym, nästan helt gjord av yoghurt (ett av mina favvo-ord fan! Yoghurt. Lite absurt är det ordet. Yoghurt. Hihihi Men jag hade nån fröken, eller om det var en bamba-tant i skolan som försökte försvenska det till typ joggort eller liknande, men det fick hon sluta med efter att vi små driftiga 9-åriga psykopater gjorde en ehhh kampanj kan vi kalla det mot det ordet. Yoghurt heter det. Och Juice. Inte jos eller nåt annat sinnessvagt! Jos. Låter så jävla tappat gör det) efter som SAS alltid försåtminerar sina frukostar, som dom små Al-Quada-wannabees dom är, så frukosten liksom exploderar upp ur lådan och landar på kostymen. Nu har jag helt tappat tråden, kommer fan inte ens nästan ihåg vart jag var på väg med detta... Äh, fuck it, det var nog inte på väg nånstans intressant ändå. Men idag är det midsommar (happy midsommar y'all!) och det firar jag med att vara hemma och tvätta. Om om du tycker att det låter patetiskt så kan jag bara säga att:


1. Jo, okey, lite, men


2. Jag kommer att ha roligare än dig ändå!
PS
I morgon slutar Den Lilla Festivalskolans sommarlov. Då är den tillbaka. Missas inte!!
DS


20 juni 2007

Bildblogg

Jag har bestämt mig för att bilda (kan man säga så? Bilda? Som prata, skriva? Eller har jag uppfunnit ett nytt verb. Coolt. Nytt verb. Jo fy fan) i stället för att skriva. Detta för att en bild säger mer än 1000 ord! Och så. Alltså borde jag bildat förra meningen i stället för att skriva den... Och denna meningen... Doh! Jävla verklighet! Anyway. Så här har min dag varit:




Bild tagen över Östermalm när jag gick till kontoret


Jag har en liten diskussion med en kollega



Bild från Vänsterpartiets spaningssatellit (som alltid svävar över vårt kontor) på samma diskussion


Jag har medarbetarsamtal


Sen gick jag några ärenden på stan

17 juni 2007

Skadereglering

This just in! Joy Division, fosterställning och rödvin är inte längre ohotad ledare i ligan över hur-man-reparerar-trasiga-scenchefer-efter-festivalhelvete-som-inte-kan-sluta-tänka-på-Lemmy. Det nya är en överraskande kombination av att med kort varsel resa runt i Sverige och stoppa hårt arbete med kommande festivaler i en mixer (alltså en sån som man har i köket och har till att typ göra morotspuré (eeww! morotspuré! Fy Fan! (wow! nestade parenteser!)), inte en, ehh, typ Yamaha PM5D med 48 kanaler som man har på Front of House (se nästa festivalskola!) för att göra hårdrockspuré av), tillsammans med en märklig men förbannat skön mix av vila, sova, slappa, kolla revir (tänk en genomsnittlig katts vardag), blanda detta till en, eeenn... en scenchefspuré och hälla ut allt ihop i en soffa. Typ en sån här.



Soffan förtjänar nästan ett eget kapitel i Den Lilla Festivalskolan. Oumbärlig under festivalen, tex för att sitta och grogga i tillsammans med Vice Scenchefen och Säkerhetschefen, för att blänga på elaka artister från, och för att reparera de fysiska och psykiska skadorna efteråt med och i!

14 juni 2007

Vart tog den lilla festivalskolan vägen?

Jag hör din oro för att festivalkolan är slut! För att du inte ska få en förklaring på sådana fantasieggande begrepp som stödben, monitormixer, multikabel, kravallkubb. Lugn, bara lugn. Festivalskolan har bara ett litet litet lov, som en studiedag ungefär, men återkommer strax efter midsommar, och då ska alla de sakerna belysas. Och många till, minst lika spännande och glamorösa. Först väntar bara en helg. Den ska jag tillbringa på golvet, i fosterställning, med en flaska rödvin och Joy Division på så hög volym att jag nästan får näsblod. Och kanske tänka på Lemmy under tiden.

11 juni 2007

Moments



Knapparna till vänster styr hur artisterna rör sig på scenen.

Jag tänker inte ens kommentera denna bilden..


PAR-kannor gillar att sola sig, och bli bruna och fräscha på sommaren




10 juni 2007

Liten festivalskola del 8. Artister

Jo fy fan. Många och högljudda är dom. Vad ska de hit och göra egentligen?















09 juni 2007

Liten festivalskola del 7. Internet

Nån har ätit upp all Internet på hela festivalen. Så nu är det svårbloggat. Fuick.

07 juni 2007

Moments

Några blev avundsjuka på Jens lådfort så de byggde ett eget.

LA Rental är ett företag som hyr ut killar som sover. Alla sovande killar på festivalen är hyrda hos LA.

Liten festivalskola del 6. Flight Deck

Detta ser man inte varje dag, men scenbyggarna som jag själv plockat ner från ställningen de växer på (du minns?) har byggt denna vackra mojäng till mig. Här sitter jag och dricker draja och tittar på min personal som springer runt som yra höns nedanför. Välorganiserade och duktiga yra höns. Med blåa t-shirts. Flight Deck innehåller:

  • Ett biljardbord
  • Playstation 2 med Guitar Hero
  • Ett kylskåp. Med öl i. Mmmmm.
  • En big ass grill
  • Soffor
  • 100 meter porrslang (drar 1 700 W!)
  • En TV som mest visar Hugh Grant-filmer (!)
  • Scenchefen, denne Gud bland män (jag då ju)

Här kommer några bilder som visar Flight Deck i all sin prakt!








Niklas Holma har druckit öl. Så han är lite suddig.

Jens är på väg ner för röda mattan. Han har druckit öl, whisky och Jägermeister. Så han är jättesuddig.

The Flight Deck i all sin prakt!

06 juni 2007

Liten festivalskola del 5. Vice Scenchefen

Hmm. Vad nytt i Svenska Hustler idag?


Vice Scenchefen tar över när Scenchefen är upptagen med att avskaffa världssvälten, besegra kommunismen, eller blanda sig en stadig jävla grogg. Eller kanske rent av producera en konsert! Han ser elak ut, men kommer med kaffe och öl och annan mat till mig när jag pratar i telefon. Innerst inne, under Venom-tshirt och tatueringar är han en kissekatt. En mjuk och snäll liten kissekatt som bara vill bli omtyckt. Och leka med ett garnnystan ibland. Och få en burk tonfisk när han varit duktig.

Moments

Vi beslöt att hissa upp lamporna lite så att vi kunde ha lite längre artister på scenen.



Mörka lampor. En oxymoron?



Mina är mycket mycket mycket större än dina. Och flera.



Hur många scenbyggare krävs det för att pilla på en skitliten motorcykel?