30 september 2008

Ska det vara så här? Ärligt nu.

Ännu en morgon där man vaknar av sig själv och fåglarna kvittrar dendär låten de alltid kvittrar på morgonen i gamla Kalle Ankafilmer och man sträcker lättjefullt på sig och klappar den varma bollen som ligger och sover bredvid en och så går man upp lite försiktigt för att inte väcka kissekatten som också har sovit i sängen och på något magiskt sätt har någon dukat upp en höjdarfrulle som man äter medan man tittar ut över soluppgången i havet och så börjar man fundera över när det ska bli dags att gå och bada utan att behöva åka till Tyskland. Ännu en sådan morgon alltså, fast precis tvärt om, när den elaka väckarklockan ringer någon gång under den prekambriska tiden så jävla tidigt är det och kylskåpet grinar tomt mot en på samma sätt som Per Nuder grinar tomt mot en och sen måste man förbi kontoret och det spelar väl ingen roll för man glömde ändå hälften av allt man skulle ta med sig och nu sitter man här och klockan har blivit kambrosilur kanske men det är fortfarande tidigt helvete och så är flyget ändå försenat. Damn you gravity, damn you to hell.

25 september 2008

Högtidsdagar, lite ostrukturerat.

Jag tror att det minsann firades
Lilla Kuken!-dagen (alltså den lilla (paus) Kuken-dagen. Inte denlillakuken (paus) dagen. Alltså inte en dag man firar små kukar, utan en mindre variant av Kuken-dagen. Fattardu?) på jobbet igår. Men idag är det på några olika vis bättre här nere i verkligheten. Fast nyss blev det Den Stora Det Var Som Fan-dagen här på kontoret. Det Var Som Fan-dagen firas genom att alla blir tysta en stund, sen säger dom
Det Var Som Fan!
när dom får höra vad jag nyss kommit på, och sen går dom hem och låter mig reda ut detta skitet själv, och jag blir kvar till strax innan jul och korna gått hem och ljusen brunnit ner och fåglarna tröttnat och flugit nån annanstans och baren har stängt. Då kommer jag fortfarande att sitta här vid mitt skrivbord och fira Den Stora Det Var Som Fan-dagen.

17 september 2008

Cervantes skrev om mitt liv tror jag, och det mesta är ditt fel; Execeutive Summary

Jag borde alltså lära mig att hålla truten.

Cervantes skrev om mitt liv tror jag, och det mesta är dit fel.

Jag har ju sagt åt dig att du ska säga åt mig att ge fan i att ge
mig in i principiella strider om saker jag tror på när jag istället
borde skita i det och kicka back i soffan och undra om det inte går en
repris av West Wing så här dags för det är ändå inte mitt problem
så länge till. Och det gör du ändå inte och så blir det såhär
igen och jag ser mest ut som Don Qixote på väg att köpa pizza. Om
jag hade fått en halv krona för det hade jag sagt
Kuken
Just nu.

En positiv effekt är ju iochförsig att jag fått upprepade
anledningar att blogga könsord, men ändå.

16 september 2008

Encore! Encore!

Nu är jag där igen, men om jag fått en halv krona för varje gång jag sa:
Kuken!
på jobbet igår hade jag kunnat köpa hela Lehman Brothers och ändå har rätt så gott om flis kvar, tack så mycket, om jag skulle ta och köpa mig en liten ö också. Typ England. Ungefär så.
-Välkommen ner till verkligheten
sa min elaka kollega när jag sa:
Kuken!
för att nån jävla Excelformel inte hängde ihop, som jag tycker att nån annan än jag skulle konstruera men som jag blev fast i att konstuera, dom påstår att det måste bli så nu när jag sagt upp mig. Nåja. Välkommen ner till verkligheten my ass.
Sedan gick jag hem till mina papegojor. Dom kvittrade lite och åt frö. Jag försökte lära dom att säga:
Kuken!
och det gick ganska bra faktiskt.

09 september 2008

Minimalism, fast tvärt om tror jag

Morgonen har tillbringats med Den Största Koppen Kaffe Du Någonsin Har Sett, alltså ääärligt, du fattar inte hur stor den kaffekoppen är, man får köpa en hel fodersäck med Nescafé direkt från fabriken för att få till lite skvalp i botten på den, alltså, jösses, hela Colombia går på högvarv för att jag ska kunna göra kaffe i den varje morgon, shit du fattar inte, jag ska fan blogga en bild på den, men då måste jag nog rikta om rymdteleskopet Hubble för att få med den, den syns från rymden säger jag, oj, nu spann jag visst loss lite, men saaaatan vad stor den är, nå, med Den Största Koppen Kaffe Du Någonsin Har Sett (jeeezzz, den är sååååå jääääävla stoooor), en ganska liten (för symmetrins skull då) gul grävmaskinsskylift och en papegoja av trä (troligen, men inte helt säkert släkt med en träanka jag träffade en gång). Och en stund i början i sällskap av en riktig papegoja också. Det märkliga i det hela är att detta är alldeles sant, och jag som ändå på allvar trodde att livet inte kunde bli mycket konstigare. Shit vad stor den är. Oj. Men du fattar inte.

06 september 2008

och städa på lördag. Eller vad var det nu man skulle göra på lördag? Äta kyckling?? Kommer fan inte håg.

...och rycka upp sig och dricka en Nuevo Grogg de la... ja, du vet, eller en hektoliter Pinotage eller motsvarande medan man minglar med barn (riktiga då, inte kräftor, då hade jag nog skrivit yngel tror jag). Det var nog det som stod på listan för denna lördag av guds nåde. 



Jag till höger. Med mustasch. Nu blev jag osäker. Stavas det så? Det blir inget rött tjorv under ordet om jag skriver mustasch. Däremot om jag skriver mustach. Hm. Tjorv.

05 september 2008

Pengar på fredag

Om jag hade fått en krona för varje gång jag sa:
Kuken!
i går när jag jobbade så hade jag haft fem (5) kronor nu.
Intressant när man tänker på det.

01 september 2008

Tidpunkter - en uppföljning

12:30

Inte alls en dum tid, man har fått lunch och så, en dubbel espresso är på väg in, och man lurar på att börja röka pipa. 
3 Friedmen.

19:17 
En av de bättre i tidig-kväll-klassen. Man kanske precis ska på kräftskiva, eller så sitter man i sin fåtölj framför brasan och klappar kissekatten och lurar på om man inte borde börja röka pipa. Kan drickas som den är, men vinner på lagring. 
4 Friedmen.

03:45 
Här finns två lägen; åhfyfanvadsköntisängen eller umpf umpf umpf. Båda är fina grejer. 
5 Friedmen.

04:45
Alltså, det är fan inte mänskligt att klockan ringer så här dags, kom igen nu, seriöööst, vem fan vår det som uppfann flygplan som går aptidigt på morgonen, ta hit honom så ska jag straffa med en pinne, ärligt, inte ens kräftor är vakna nu! Bastards. Detta är fel! Fel säger jag!! 
0 Friedmen