21 april 2008

Sektledare - en recension

Vår serie Affärsidéer genom tiderna har, inte oväntat, fått stort genomslag. För att i någon mån besvara Dina frågor, låta Dig sova lugnt om natten, och i allmänhet bidra till Din bildning och till Ditt kulturella kapital har vi beslutat att publicera denna lilla guide. Som Du märker har vi också beslutat att från och med nu tala om oss själva i plural. Men skit i det nu. Here goes!




Hans Scheike
Sekt: "Sommarlägret"
Betyg: 3 Friedmen

Alltså, ärligt. Att samla ihop ett litet gäng tveksamma tanter i en sommarstuga och smiska dem lätt med björkris på rumpan är ju inte vidare imponerande. Men lite credd bör ju en av våra få inhemska sektledare ändå ha. Det som övertygar här är ju istället Hasses hela utstrålning. Jag menar kolla in det insjunka ansiktet, de heeeeelt utzonkade ögonen för att inte tala om det praktfulla sektledarskägget. Ett utmärkt visuellt framrädande räddar alltså 3 Friedmen åt Hans Scheike!




Charles Manson
Sekt: "The Family"
Betyg: 2 Friedmen

Charles Manson är en jävla sellout. OK, blodiga ritualmord i all ära, sånt räcker ju i vanliga fall en bra bit på väg mot höga poäng. Men alla jävlar inklusive Flamingokvintetten har blivit fotograferade tillsammans med Charlie, och det där funkar ju inte, det fattar du väl själv. Hakkorset han ristat in mellan ögonen räddar betyget något, men Manson får vara glad för sina två Friedmen. Bläh!


Pyotr Kuznetsov
Sekt: "Russian Doomsday Sect"
Betyg: 3 Friedmen

  • Utmärglad? Check!
  • Världen går under nu? Check!
  • Kom väntar vi in apokalypsen i en grotta? Check!

    Så långt ett gott försök, utan att vara enastående. Men att lura sina lärjungar att vänta i grottan medan man själv sitter uppe i verkligheten och softar och kollar Pay Per View och tömmer minbaren är inget annat än genialt! Tre Friedmen, utan tvekan tre Friedmen.

Warren Jeffs
Sekt: "Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter Day Saints"
Betyg: 1 Friedman

Alltså, att lura ihop ett gäng kvinnor och barn i en ranch (som i och för sig såg väääldigt weird ut) bara för att få ligga med de flesta av dom, det gör dig inte till en sektledare, bara till en snuskgubbe. Dessutom, en sektledare med självrespekt kan ju inte se ut så där! Seriöööst, du liknar ju en tandläkare på landsbygden. Kom igen när du väger 20 kilo mindre och har dreads i skägget!

2 kommentarer:

Mr. Salaryman sa...

Ok! Jag finner det har inlagget forkastligt och oproffsigt gjort!

Att nagon overhuvud taget kommer for sig att recensera sekter och INTE ha med Jim Jone's People's Temple ar otroligt vekt.

Det ar ju sekternas sekt! Som att prata om krig och inte namna andra varldskriget!

Bring on the cool aid! Nar jag blir sektledare sa kommer det vara i samma stil som Jimmy, homosex, knark och sen en sjalvmordsfestival i nan jungel nanstans!

Dan sa...

Om detta kan jag tycka på två sätt:
1) Du har så klart rätt i att hålla People's Temple högt. Min lista var dock inte menad som en all-time-high, utan som ett jämförande utdrag av några viktiga profiler i historien.
2) Passa dig jävligt noga din jävel!